1. Home>
  2. Inspiroidu>
  3. Palkkahallinto>
Viisi tärkeintä asiaa matka- ja kululaskujen hallinnassa

Paperisen palkkahallinnon viimeinen eräpäivä meni jo

Palkkahallinnon digitalisoiminen tai ulkoistaminen tehostavat ja sujuvoittavat palkanlaskentaa

Toimitko organisaatiossa, jonka palkkahallinto on edelleen paperin varassa? Vai naputellaanko teillä palkkalaskelmat yksi kerrallaan sähköpostiin? Entä riittääkö teillä asiantuntemus tämän päivän viranomaisvaatimusten täyttämiseen?

Palkanlaskennan vanhoissa menetelmissä on vaivansa ja riskinsä. Eikä maailma ympärillä pysähdy – muuttuvien säädösten ja sopimusten tasalla pysyminen vaatii aktiivista paneutumista. Lakisääteisistä velvoitteista ei auta tinkiä.

Paperiposti saattaa joutua vääriin käsiin

Yhä löytyy organisaatioita, joissa palkkahallinto pyörii osittain tai ehkä jopa vielä kokonaankin paperilla. Palkkalaskelmat on tulostettava, kuoritettava ja postitettava. Työ vie aikaa ja eri vaiheet ovat virhealttiita. Posti saattaa kadota tai joutua vääriin käsiin.

Vaikka tietoja toimitettaisiin sähköpostitse, eivät tehokkuus, turvallisuus ja kätevyys edelleenkään ole korkealla tasolla. Manuaaliset vaiheet vaativat henkilöresursseja. Palkansaajien tiedot eivät pysy vaivatta ajan tasalla.

Palkkahallinto on erityisosaamista vaativa ala

Onnistunut palkkahallinto ei rajoitu vain samojen rutiinien pyörittämiseen kuukaudesta ja vuodesta toiseen. On kyettävä huolehtimaan sekä organisaation edusta että viranomaisvelvoitteista – ja nämä molemmat edellyttävät muuttuessaan ajantasaista erityisosaamista.

Monet erilaiset seikat eri palkkalajeista ja työehtosopimuksista aina viranomaisraportointiin kaikkine yksityiskohtineen tekevät palkkahallinnosta vaativan lajin.

Palkkahallinnon ulkoistaminen on tehokas ratkaisu, jolla voi säästää aikaa, kohentaa tietoturvaa sekä saada asiantuntevasti ylläpidetyn ja jatkuvasti kehittyvän järjestelmän käyttöönsä.

Tehokas ja turvallinen SD Worx Verkkopalkka

SD Worx Verkkopalkka on kustannustehokas, turvallinen ja helppokäyttöinen vaihtoehto palkkahallinnon pohjaksi.

Palkkaohjelmiston, pankin ja verkkopalkkaoperaattorin yhdessä tuottama palvelu helpottaa sekä palkkahallinnon että palkansaajien elämää. Hallinnon työläät vaiheet leikkautuvat pois ja palkkalaskelmat tavoittavat vastaanottajansa aiempaa nopeammin.

Tehokkuuden lisäksi palvelu myös pitää huolta tärkeistä tiedoista. Kaikki toiminta tapahtuu SD Worxin omassa pilvipalvelussa, joka on saanut tietoturvastaan useita sertifikaatteja. SD Worx kehittää palvelua jatkuvasti asiantuntijoidensa voimin.

Aina mukana ja ajan tasalla: eLiksa

SD Worx Verkkopalkka -palvelua on mahdollista täydentää eLiksa-lisäominaisuudella. Se tuo palkkalaskelman mihin tahansa mobiililaitteeseen.

Kun eLiksa-sovellus on asennettu laitteeseen, ei palkansaajan tarvitse erikseen kirjautua verkkopankkiin ja siirtyä Verkkopalkkaan, vaan hän voi saada palkkalaskelman esiin suoraan sovelluksessa missä ja milloin vain.

Sovellus edellyttää vahvaa tunnistautumista tai Verkkopalkan kautta kirjautumista vain kerran, käyttöönoton yhteydessä. Siitä eteenpäin sovellus ilmoittaa aina saman tien uuden palkkalaskelman ilmestyttyä.

Webinaaritallenne: SD Worx Verkkopalkka & eLiksa: palkkalaskelmat sähköisesti ja luotettavasti – myös mobiilissa

Katso webinaaritallenteesta, miten SD Worx Verkkopalkka ja eLiksa sujuvoittavat työnantajan sekä työntekijän arkea, mitä uusia ja tulevia ominaisuuksia tuotteilla on.