1. Home>

Oppaat ja e-kirjat

Täältä löydät useita tutkimusdataan perustuvia oppaita ja e-kirjoja eri aihealueista.

Nainen katsoo hymyillen kameraan kun istuu pöydän ääressä ja piirtää

Katso oppaat ja e-kirjat

e-kirja

Työn joustavuuden räätälöinti

Ensimmäisessä vuoden 2024 oppaassamme analysoidaan eurooppalaisia tutkimuksia, jotka pyrkivät vastaamaan kysymykseen: mikä on työntekijöille tärkeintä joustavassa työssä? Ja miten työnantajat voivat parantaa joustavan työn käytäntöjään vastaamaan työntekijöiden muuttuvia tarpeita? Olemme määritelleet neljä prioriteettia, joiden avulla voit varmistaa, että joustavan työn strategia vastaa organisaatiosi tarpeita.

10.5.2024

e-kirja

Osaamisstrategian muutos

Tehokas osaamisstrategia on keskeinen tekijä pätevien osaajien houkuttelemisessa, kehittämisessä ja sitouttamisessa. Strategia kattaa eri osa-alueita, joilla varmistetaan, että organisaatiolla on oikeat taidot oikeissa paikoissa, jotta se voi saavuttaa tavoitteensa menestyksekkäästi. 

Yhä useammat työntekijät uskaltavat ohjata urapolkuaan itse, mutta neljä työnantajaa kymmenestä kamppailee edelleen houkutellakseen oikeita osaajia organisaatioonsa. Mistä tämä epäsuhta johtuu ja miten voit muuttaa organisaatiosi osaamisstrategiaa?

E-kirjamme tutustuttaa sinut viiteen tunnistettuun osaamishaasteeseen sekä keinoihin, joiden avulla voit viedä osaamisen johtamisen organisaatiossasi uudelle tasolle sekä sovittaa yhteen liiketoiminnan, henkilöstöhallinnon ja työntekijöiden tarpeet.

13.12.2023

e-kirja

4 tapaa luoda digitaalinen työpaikka

Löydä paras vaihtoehto sinun organisaatiollesi!

Työelämässä, kuten elämässä muutoinkaan, ei ole olemassa tarkkoja sääntöjä siitä, miten löytää se oikea. Itse asiassa paras vaihtoehto riippuu siitä, missä vaiheessa digitaalisen transformaation matkallasi olet, ja sen tämä opas auttaa sinua löytämään.

4.9.2023

e-kirja

WOW Workforce Management

Työajanhallinta ja työvuorosuunnittelu ovat kriittisen tärkeitä useimmissa organisaatoissa. Työajanseuranta on myös lakisääteinen velvollisuus, mutta sen toteutustapa on sinun päätettävissäsi. Jos käyttämäsi järjestelmä täyttää pakolliset työajanhallinnan vaatimukset, vastaako se myös työntekijöittesi ja organisaatiosi laajempia tarpeita? Selvitä vastaus maksuttomasta e-kirjastamme.

22.3.2023

e-kirja

Tutkimusraportti: Palkanlaskennan tuottavuusindeksi

Mikä vaikuttaa palkanlaskennan kyvykkyyteen ja tuottavuuteen?

Kysyimme Euroopan laajuisessa tutkimuksessamme sadoilta suomalaisilta HR-päättäjiltä ja palkka-asiantuntijoilta heidän näkemyksiään ja kokemuksiaan palkanlaskennan suorituskykyyn vaikuttavista tekijöistä sekä ratkaisuista, jotka he voisivat ottaa käyttöön parantaakseen organisaationsa palkanlaskennan tuottavuutta tulevaisuudessa.

Lataa raporttimme ja tutustu sen havaintoihin:

  • Kuusi palkanlaskennan tuottavuuteen vaikuttavaa tekijää
  • Palkanlaskennan keskeiset painopistealueet päätöksentekijöiden mukaan
  • Mikä on teknologian vaikutus palkanlaskennan kustannuksiin
  • Mitä hyötyjä yritykset saavat palkanlaskennan ulkoistamisesta asiantuntevalle kumppanille
21.3.2023

e-kirja

Opas: Kymmenen keskeistä HR-haastetta vuodelle 2022 (ja miten selätät ne)

Lataa maksuton opas

2.5.2022

e-kirja

Opas: Palkanlaskennan ulkoistaminen – näin onnistut

Lataa maksuton opas

18.4.2022

e-kirja

Opas: Kohti ihmisläheistä digitaalista HR-järjestelmää

Lataa maksuton opas

23.2.2022

e-kirja

Opas: Miten hyödymme uuden HR- ja palkkaratkaisun hankinnasta?

Vanhat HR- ja palkkajärjestelmät sisältävät usein piilokustannuksia, joiden vuoksi järjestelmät maksavat organisaatiollesi todennäköisesti enemmän kuin luulet.

2.7.2021

e-kirja

6 vinkkiä onnistuneeseen palkkapalveluiden hankintaan

Oletko harkitsemassa palkkahallinnon ulkoistamista? Kokosimme asiantuntijoidemme vuosien aikana kerättyjä oppeja yhteen ja tiivistimme ne kuuden vinkin oppaaksi. Opas auttaa sinua valmistautumaan onnistuneeseen ulkoistusprosessiin.

31.3.2021

e-kirja

Opas: Kompastuiko HR näennäiseen digitalisaatioon?

Monissa organisaatioissa digitalisaatio on edelleen yksi tärkeimmistä liiketoiminnan tavoitteista. Digitalisaation avulla – esimerkiksi hankkimalla uusia tietojärjestelmiä – pyritään kehittämään ja tehostamaan toimintaa sekä parantamaan työntekijöiden tuottavuutta. Liiketoiminnan vahvistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen ovat ymmärrettävästi vahva kannustin ryhtyä uusiin digihankkeisiin.

20.2.2020

e-kirja

Opas: Digitalisaation vaikutukset palkkahallinnossa

Digitalisaatio on muuttanut organisaatioiden toimintaa vaikuttaen myös työntekijöiltä vaadittaviin ominaisuuksiin ja osaamiseen. Teknologian nopea kehitys on muuttanut työtä ja työntekoa, ja joissain tapauksissa teknologia on korvannut ihmisen kokonaan.

24.4.2019