1. Home>
  2. Tietoa meistä>
  3. Asiakkaamme>

Molemminpuolista ja ratkaisukeskeistä yhteistyötä kansallisten rajojen ylitse

Telian kaltainen suuri ja kansainvälinen yritys tarvitsee tehokkaan ja joustavan palkkajärjestelmän, joka mahdollistaa älykkäät integraatiot ja kattavan hallinnan. Kun Telia päätti ulkoistaa palkkahallintonsa, valinta osui Aditroon. Tänä päivänä toimiva yhteistyö ulottuu Pohjoismaissa kansallisten rajojen ylitse. 

– Kun muutama vuosi sitten etsimme uutta palkkajärjestelmäkumppania, meille oli tärkeää löytää toimittaja, joka pystyi tarjoamaan tehokkaan ja joustavan järjestelmän ja jonka kanssa pystyimme kehittämään pitkäaikaista ja molempia hyödyttävää yhteistyötä, kertoo Björn Karlsson, Telian People Core Services -osaston johtaja.  

Hänen mukaansa Telia ja Aditro ovat vähitellen laajentaneet yhteistyötään, ja nyt yritysten välillä vallitsee todella hyvä ja ratkaisukeskeinen kumppanuus, jonka kulmakiviä ovat kunnioitus, ymmärrys ja molemminpuolinen hyöty. Lisäksi Aditron palkkahallintojärjestelmät mahdollistavat älykkäät integraatiot sekä palkan ja toimitusten tehokkaan ja joustavan hallinnan. Näin Telia voi harjoittaa liiketoimintaansa parhaalla mahdollisella tavalla.  

Palkkajärjestelmältä edellytettiin yhteensopivuutta Workdayn kanssa

Noin kaksi vuotta sitten Telia päätti siirtää yrityksen henkilöstötietojen käsittelyn Workdaylle. Tämän vuoksi oli tärkeää, että palkkahallintoratkaisu oli integroitavissa myös Workday-järjestelmään, jotta yritys saisi mahdollisimman suuren hyödyn Workday-kumppanuudestaan. Tässä yhteydessä Telia laati kattavan analyysin eri palkkajärjestelmätoimittajista, ja lopulta valinta kohdistui Aditroon.  

– Aditrossa upeaa on, että työntekijät ovat siinä etusijalla. Meillä on noin 21 000 työntekijää Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Baltiassa, ja kaikissa toimipaikoissamme tarvitaan vakaita palkanlaskentarutiineja, hyvää viestintää ja toimivaa tukea. Aditro tarjoaa näitä kaikkia, Björn Karlsson iloitsee.  

Yrityskauppa voi nopeuttaa palkkahallinnon digitalisoitumista

Aikaisemmin tänä vuonna julkistettiin tieto, että belgialainen SD Worx on ostanut Aditron koko Pohjoismaiden-toiminnan. Tämä on johtanut suuriin ja kiinnostaviin mahdollisuuksiin molemmille osapuolille. Yrityksillä on yhtäläinen näkemys tulevaisuuden henkilöstö- ja palkkahallintomarkkinoista, ja ne suunnittelevat hyötyvänsä toistensa tuotteista, teknologiasta ja kokemuksesta.  

– Aditron siirtyminen osaksi SD Worxia on valtavan jännittävä asia myös meille Telialla. Uskon, että yrityskauppa tulee kiihdyttämään palkkahallinnon digitalisoitumista, mikä vuorostaan hyödyttää meitä asiakkaana, Karlsson pohtii.  

Yhteistyötä yli kansallisten rajojen  

Aditron ja Ruotsin Telian välillä alkanut yhteistyö on vuosien aikana laajentunut pohjoismaiseksi kumppanuudeksi, joka ulottuu kansallisten rajojen ylitse. Huhtikuussa 2021 Norjan Telia aloitti Aditron kanssa laajan yhteistyön palkkahallinnon tiimoilta, ja pian sen jälkeen myös Suomen Telia seurasi perässä.  

– Vaikka työskentelemme Aditron kanssa kolmessa eri maassa, meidän näkökulmastamme kyseessä on yhteistyökokonaisuus, jossa opimme toisiltamme jatkuvasti ja kehitymme yhdessä, Björn Karlsson kertoo. Hän lisää, että pohjoismainen kumppanuus parantaa, tehostaa ja sujuvoittaa palkkahallinnon prosesseja entisestään.  

Karlsson kuitenkin muistuttaa, että hyvä ja molempia osapuolia hyödyttävä kumppanuus ei ole syntynyt itsestään, vaan että ulkoistamisessa on syytä muistaa erityisesti yksi asia:  

– Tehokkaan ulkoistamisen kannalta avainasemassa ovat ennen kaikkea hyvät sisäiset prosessit. Huonot, dokumentoimattomat ja mutkikkaat prosessit eivät ratkea sillä, että työ annetaan jollekulle toiselle. Tällöin toimimattomat asiat vain korostuvat. Kun sisäiset prosessit ovat kunnossa, myös ulkoistamisesta saadaan mahdollisimman suuri hyöty.  

Aditro on yksi johtavista palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistojen sekä ulkoistuspalvelujen pohjoismaisista asiantuntijoista. Yrityksellä on Suomessa 260 työntekijää. Aditro kehittää, tuottaa ja toimittaa suurille ja keskisuurille yrityksille kokonaisratkaisuja, joiden tavoitteena on tehdä henkilöstö- ja palkkaprosesseista yksinkertaisempia, saavutettavampia ja huomattavasti tehokkaampia. Aditro on osa SD Worxia – Euroopan johtavaa HR- ja palkkapalvelujen tarjoajaa, jossa työskentelee yli 5300 työntekijää 18 maassa. Lue lisää SD Worxista.

    Haluatko kuulla, miten palkkapalvelumme voi auttaa sinunkin yritystäsi?

      Ota yhteyttä