1. Home>
 2. Inspiroidu>
 3. HR >
SD Worxin Laurijssen HR-data voi taata paremman työntekijäkokemuksen

SD Worxin Laurijssen: HR-data voi taata paremman työntekijäkokemuksen

Koronapandemia pakotti yritykset työntekijöineen digiloikkaan. Tulevaisuuden ykköshaaste on tekniikan ja analytiikan nykyistä laajempi hyödyntäminen, korostaa SD Worxin Senior Researcher Jan Laurijssen.

Koronapandemia on mullistanut työn tekemisen tavat. Muutoksista huolimatta HR alana laahaa perässä digitalisaation suhteen. HR:n digitalisaatio voisi tehostaa yrityksen kilpailukykyä merkittävästi.

”Henkilöstöhallinnon digitalisaation kehittäminen vastaa tulevaisuudessa moneen olemassa olevaan ongelmaan”, painottaa SD Worxin Senior Researcher Jan Laurijssen. ”HR:n digitalisaation tulevaisuuden ykköstehtävä on koko käytettävissä olevan tekniikan ja analytiikan hyödyntäminen, jonka tavoitteena on tyytyväisempi ja sitoutuneempi henkilöstö.”

”Jos digitaalinen henkilöstöhallinto on vastaus, mikä on kysymys?”

SD Worxin Laurijssen avasi HR:n digitalisaation näkymiä syyskuussa WorkTech21-virtuaalitapahtumassa. Tapahtumassa innovoijat, tutkijat ja HR-alan johtajat keskustelivat tulevaisuuden työhön liittyvistä teemoista ja siitä, miten teknologia tulee määrittelemään työtä uudelleen.

Lataa tästä tallenne Laurijssenin puheenvuorosta.

Laurijssen arvioi, että seuraava iso trendi HR:ssa on henkilöstödatan kokonaisvaltaisempi hyödyntäminen paremman työntekijäkokemuksen aikaansaamiseksi. Tulevaisuudessa HR:n avain on yksilöllisyys.

Esityksessään: “If HR digitalization is the answer, what was the question?” Laurijssen tiivisti, että henkilöstöhallinnon digitalisoituminen vastaa kolmeen ongelmaan:

 1. Miten hallitsemme HR-prosessien monimutkaisuutta?  
 2. Miten tehdään työntekijän yksilöllinen huomioiminen mahdolliseksi?
 3. Miten luodaan syrjimätön ja tasapuolinen työntekijäkokemus jokaiselle?

Nämä kaikki kolme kysymystä tähtäävät uuteen, työntekijää sitouttavampaan tapaan toteuttaa henkilöstöhallintoa.

Työntekijäkokemus nousee korkealle

SD Worxin tuoreimmassa Future of Work and People -kyselyssä suurimmiksi haasteiksi tulevaisuuden HR:ssa koettiin henkilöstön hyvinvointi ja joustavuus sekä työntekijöiden sitoutuminen ja työntekijäkokemus. SD Worx toteuttaa kyselyn vuosittain.

”Tutkimus on tärkeä tietotyökalu” Laurijssen korostaa.

Kyselyssä selvisi, että vain yhdeksän prosenttia vastanneista yrityksistä käyttää alustaa työntekijäkokemuksen kehittämisessä ja hallinnoinnissa.

Kyselyn mukaan työntekijäkokemuksen parempi toteutus ja mittaaminen muun HR:n digitalisaation ohella sitouttaa työntekijät tulevaisuudessa paremmin työpaikkaansa.

”Henkilöstöhallinnon digitalisaatio tekee mahdolliseksi uusien mittareiden ja analytiikan luomisen. Niiden antama arvokas tieto luo yrityksille kilpailuedun tulevaisuudessa.”

Etkö ehtinyt seurata SD Worxin Laurijssenin esitystä? Lataa tästä tallenne puheenvuorosta.

Future of work and people -kysely – vastaajina tuhannet eurooppalaiset yritykset

 • SD Worx toteuttaa vuosittain Future of work and people-kyselyn.
 • Tuoreimmassa kyselyssä priorisoitiin 19 HR:n aihealuetta.
 • Kyselyyn vastasi yli 3500 yritystä ympäri Eurooppaa.
 • Vuodesta 2020 vuoteen 2021 suurimmat nousijat olivat:
  • Toimintaprosessin tehokkuus
  • HR:n automaatio, sekä
  • digitaalinen muutos
 • Nämä tekijät tukevat arviota tulevaisuuden HR:n toimintatavoista, jossa keskiössä on analytiikan hyödyntäminen, joka lopulta parantaa työntekijäkokemusta.

Kyselyn tulokset julkaistaan loppuvuoden aikana.