1. Home>
 2. Tietoa meistä>
 3. Asiakkaamme>

Miten osaamisen hallinnan työkalut auttoivat Telenetin työntekijöitä ottamaan uransa haltuun?

Kolme naista istuu pöydän ääressä ja heittää ylävitoset

Koska henkilökohtainen kehittäminen oli työntekijöiden ensisijainen tavoite, päätti belgialainen Telenet tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden ottaa vastuuta omasta kehityksestään. Yrityksen aikaisempi lähestymistapa osaamisen kehittämiseen sekä osaamisen johtamisen työkalut eivät kuitenkaan kannustaneet tähän. Tilanne muuttui, kun yritys otti käyttöön SD Worx Talent via huapii -järjestelmän.

  Osaamisvajeen loukku

  Telenet on tietoliikenne- ja mediapalvelujen tarjoaja, jonka tavoitteena on auttaa yrityksiä ja yksityishenkilöitä pysymään digiajan aallon harjalla. Jotta sen työntekijät pystyisivät vastaamaan asiakkaiden nopeasti muuttuviin tarpeisiin, käytti yritys paljon aikaa ja vaivaa osaamisen hallintaan. Ajan myötä kävi kuitenkin selväksi, että käytetyt menetelmät eivät aina tuottaneet toivottuja tuloksia.

  Joke Van Gestel, Talent & Leadership People Partner, Telenet, kertoo: "Vaikka olimme vakuuttuneita siitä, että tapa, jolla työntekijät saa kehittymään on keskittyminen heidän vahvuuksiinsa, ei toimintatapamme tukenut tätä. Kun turvauduimme jatkuvasti ihmisten heikkouksien kartoittamiseen ja niiden kehittämiseen, jätimme huomioimatta ne taidot, joita heillä jo oli.

   Tavoite: keskittyminen työntekijään

   Telenetin Talent & Leadership -tiimin tavoitteena oli hyödyntää työntekijöiden vahvuuksia siten, että ne sopisivat yhteen heidän kehityspolkunsa ja toiveidensa kanssa. Tämä motivoisi työntekijöitä ottamaan aktiivisesti ohjat käsiinsä urakehityksensä suhteen. "Jokainen on oman uransa kuljettajan paikalla. Tämän viestin haluamme jakaa", Joke sanoo.

   Työntekijöiden ei kuitenkaan ollut helppoa tietää, miten aloittaa tai mistä löytää oppimismahdollisuuksia. "Henkilöstömme eksyi urapolkujen hallintaan tarkoitettuun ERP-järjestelmään, joka oli liian monimutkainen, ei käyttäjäystävällinen ja etupäässä henkilöstöjohtajia varten rakennettu.

    Joke Van Gestel
    Jotta pystyimme antamaan työntekijöillemme todellisen mahdollisuuden ottaa vastuuta omasta kehityksestään, tarvitsimme yksinkertaisen, erityisesti työntekijöille tarkoitetun osaamisen hallinnan työkalun.
    Joke Van Gestel
    Joke Van Gestel, People Partner Talent & Leadership, Telenet

    Yhdenmukaiset näkemykset kasvusta

    Arvioituaan useita markkinoilla olevia työkaluja Telenet ymmärsi nopeasti, että SD Worx Talent via huapii oli juuri sitä, mitä he etsivät.  

    Joke Van Gestel: "Yritystemme visiot työntekijöiden kehittämisestä ja kasvusta olivat yhteneväiset. Ja mikä tärkeintä, alusta osoittautui käyttäjäystävällisimmäksi kaikista tarkastelemistamme alustoista. Siinä on useita intuitiivisia ominaisuuksia, jotka auttavat työntekijöitä mm. visualisoimalla heidän vahvuuksiaan, mahdollistamalla palautteenvaihdon ja kannustamalla jatkuvaan oppimiseen."

    Varmistaakseen, että uusi osaamisen hallinnan järjestelmä sopisi työntekijöilleen ja heidän tarpeeseensa, kokosi Telenet ensin useita pilottiryhmiä testaamaan sitä. "Ottamalla eri työntekijöitä alusta alkaen mukaan käyttöönottoprojektiin, pystyimme mukauttamaan alustaa sopivaksi työntekijäpalautteen perusteella."

     Joke Van Gestel
     Sen sijaan, että olisimme yrittäneet luoda täydellisen työkalun 'HR-tornista' käsin, kuuntelimme työntekijöidemme kokemuksia ja toiveita. Näin alusta pystyttiin rakentamaan heille sopivaksi.
     Joke Van Gestel
     Joke Van Gestel, People Partner Talent & Leadership, Telenet

     Käyttöohjeita ei tarvita

     Kun ohjelmistoja luodaan yhdessä loppukäyttäjien kanssa, on haastavaa löytää tasapaino tiimin erityistarpeisiin vastaamisen ja käytettävyyden parantamisen välillä. "Onneksi projektiryhmä keskittyi koko ajan työkalun helppokäyttöisyyteen. Jos jokin pyynnöistämme olisi monimutkaistanut työkalua liikaa, he pystyivät haastamaan meidät tarkastelemaan kaikkien asioiden tarpeellisuutta ja pitämään työkalu helppona käyttää", Joke sanoo.  

     Koska työkalusta tehtiin käyttäjäystävällinen, oppi uudet käyttäjät hyödyntämään sitä nopeasti. "Itse asiassa halusimme auttaa kollegoitamme navigoimaan alustalla tarjoamalla heille käyttöoppaita ja esittelyvideoita. Heidän vastauksensa oli, etteivät he tarvitse niitä."

      Kulttuurimuutoksen edistäminen

      SD Worx Talent via huapii eroaa muista osaamisen hallinnan työkaluista siten, että se kannustaa vuoropuheluun, antaa työntekijöille mahdollisuuden ottaa vastuuta kehittymisestään, parantaa heidän suoritustaan ja nopeuttaa liiketoiminnan kasvua.

      Joke Van Gestel: "Periaatteessa se on vain työkalu. Mutta koska työntekijämme alkoivat todella luottaa siihen, kävi nopeasti selväksi, että se auttaa heitä ottamaan uuden näkökulman kehitykseensä ja uraansa. Se avaa työpaikallamme toisenlaisen kulttuurin, jossa keskitytään jatkuvaan kehitykseen ja 360°-palautteeseen."

       Oletko valmis vapauttamaan työntekijöidesi täyden potentiaalin?

       SD Worx Talent via huapii -järjestelmä antaa työntekijöillesi mahdollisuuden hallita omaa kehitystään, saaden heidät suoriutumaan paremmin ja edistäen yrityksen kasvua.

        Kerro lisää