1. Home>
  2. Inspiroidu>
  3. HR >
SD Worxin menestyksen salaisuus

SD Worxin menestyksen salaisuus

Tiesitkö, että SD Worxilla on yli 75 vuoden kokemus palkanlaskennasta ja henkilöstöhallinnosta?

 Kaikki alkoi vuonna 1945, kun toinen maailmansota päättyi. ”Noina sekasortoisina aikoina Belgian hallitus pyysi apua työnantajajärjestöiltä, jotka ojensivat auttavan kätensä. Näin syntyi SD Worx.” Nykyään SD Worx tukee yrityksiä yli 150 eri maassa 18 toimipaikan voimin. Mikä on yrityksen jatkuvan menestyksen salaisuus?

Maailma on muuttunut paljon SD Worxin perustamisajoista, samoin ovat muuttuneet palkanlaskennan haasteet.

– SD Worx on tukenut muita aina perustamisestaan lähtien. Kun toinen maailmansota päättyi, yhteiskunta oli rakennettava uudelleen. Tuolloin sosiaaliturvalaki sai alkunsa. Auttaakseen työnantajia uuden lain mukanaan tuomissa hallinnollisissa velvoitteissa työnantajajärjestöt perustivat palveluyrityksiä, kertoo SD Worxin liiketoimintayksikön päällikkö Piet Vandenbussche.

SD Worx perustettiin näin ollen hallituksen tunnustamaksi sosiaaliasioiden sihteeristöksi.

Nykyään SD Worx tarjoaa palkanhallinta- ja henkilöstöhallintopalveluita yrityksille ympäri maailman. Sen edistyneitä teknologioita ja älykkäitä ratkaisuja hyödyntävät työnkulut on suunniteltu aina asiakasta, työnantajaa ja työntekijöitä ajatellen.

Mitä nimi SD Worx tarkoittaa? 

SD Worx -nimi liittyy yhtiön belgialaiseen taustaan sekä sen kansainväliseen menestykseen.

– Vuonna 1945 nimemme oli Sociale Dienst VEV, josta SD Worx -nimen SD-lyhenne juontaa juurensa. Hollanniksi ”Sociale Dienst” tarkoittaa sosiaalipalvelua. Palvelumme tarkoituksena on aina ollut auttaa työnantajaa kaikissa henkilöstöhallintoon, palkanlaskentaan ja erityisesti henkilöstöön liittyvissä asioissa. Kun laajensimme toimintaamme myös Belgian ranskankieliselle alueelle, muutimme hollantilaisen nimen SD Worxiksi, Vandenbussche kertoo.

Mitä Worx tarkoittaa? 

– Meille on ensisijaisen tärkeää ajatella asiakkaidemme parasta ja työskennellä heidän rinnallaan, jotta voimme tarjota heille todella toimivan ratkaisun, kertoo SD Worxin brändipäällikkö Tania Deswelgh. Tekemällä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa näemme haasteet heidän näkökulmastaan ja voimme auttaa heidän liiketoimintaansa vahvistumaan. Siksi nimemme on SD Worx. ”Worx” siksi, että se näyttää tietenkin hauskemmalta kirjoitusasulta kuin ”Works”.

SD Worx tukee monimuotoisuutta

Palkanlaskennan haasteet eivät ole samoja kaikissa maissa. Paikalliset säännöt ja lait vaikuttavat hallinnoinnin tarpeeseen. Mistä SD Worx sai rohkeutta ja voimaa laajentua ympäri maailman ja miten siitä tuli niin suosittu Euroopassa?

– Se on asiakkaidemme ansiota. Kun asiakkaamme kasvoivat kansainvälisesti, he halusivat meidänkin tekevän niin. Niinpä seurasimme asiakkaidemme esimerkkiä, Deswelgh sanoo.

Työskentely palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon parissa kansainvälisellä tasolla edellyttää paikallisia asiantuntijoita.

– Jokaisessa Euroopan maassa on omat erilaiset haasteensa. Me SD Worxilla emme kuitenkaan näe monimuotoisuutta ongelmana. Tuemme monimuotoisuutta ja arvostamme maiden välisiä eroja, Deswelgh sanoo.

Nykyään SD Worxilla on toimipaikkoja 18 eri maassa ja sen verkostoon kuuluu 150 maata ympäri maailman. Kasvaessaan ja laajentaessaan uusille markkinoille SD Worx ostaa vakiintuneita HR- ja palkanlaskentayrityksiä. Viimeisin niistä on pohjoismaalainen Aditro.

– Valitsemme vain sellaisia yrityksiä, jotka ajattelevat samoin kuin me, Vandenbussche sanoo. Aditro on aina asettanut työntekijänsä etusijalle ja yhdistänyt ratkaisuissaan erilaisia teknologioita ja palveluja. Aditron paikallinen asiantuntemus ja meidän suuren yhtiön kapasiteettimme tarjoavat meille kaiken tarvitsemamme auttaaksemme asiakkaitamme kasvamaan ja laajentamaan toimintaansa halutessaan oman maan rajojen ulkopuolelle.

Tavoitteemme on olla Euroopan ykkönen

SD Worx on aina pystynyt sopeutumaan uusiin haasteisiin erinomaisesti käyttämällä viimeisintä teknologiaa. Vuonna 1965 SD Worx oli ensimmäinen sosiaaliasioiden sihteeristö, joka hyödynsi työssään tietokoneita palvellakseen suurempia organisaatioita. Nykyään se tarjoaa yrityksille älykkäitä ratkaisuja palkanlaskennan hallintaan yli maiden rajojen. 

– Tarjoamaamme kattavaa HR-järjestelmää voidaan käyttää useissa eri maissa, ja samaa käyttöliittymää ja yksinkertaisia koontinäyttöjä voidaan käyttää kaikkien työntekijöiden yhteydessä riippumatta siitä, missä maassa he sijaitsevat. Tämä on todellinen unelmaratkaisu pääkonttoreille Euroopassa, Vandenbussche sanoo. 

SD Worxin tavoitteena on olla Euroopan ykkönen, ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

– Sloganimme ”For Life. For work” tarkoittaa, että autamme yrityksiä kasvamaan samalla, kun tuemme niiden työntekijöiden hyvinvointia, Deswelgh kertoo. Olemme auttaneet ihmisiä ja yrityksiä viimeisten 75 vuoden ajan, ja olemme ylpeitä saadessamme tehdä niin edelleen − niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Aditrosta tulee kokonaan SD Worx 7.2.2022. Kokosimme vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin koskien brändimuutosta. Lue FAQ.