1. Home>
 2. Tietoa meistä>
 3. Asiakkaamme>

Parannuksia arkeen modernien henkilöstöhallinnon ratkaisujen ansiosta

Löfbergs perustettiin vuonna 1906. Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista perheomisteisista paahtimoista, nyt jo neljännessä sukupolvessa. Pienessä Karlstadissa perustetusta yrityksestä on tullut kansainvälinen konserni, jolla on yli 300 työntekijää – ja Aditron (nyk. SD Worx) käyttäminen tärkeissä henkilöstöhallinnon palveluissa ja -toiminnoissa on ollut itsestäänselvyys koko digitaalisen kehitysmatkan aikana.

Löfbergs: Parannuksia arkeen modernien henkilöstöhallinnon ratkaisujen ansiosta

 

Menestys perustuu usein haluun kehittyä, ja se on aina ollut Löfbergsille keskeinen tavoite. Tämä näkyy erityisesti digitaalisissa palveluissa ja järjestelmissä, eritoten henkilöstö– ja palkkahallinnossa.

– Aloimme käyttää ulkoisia palkkahallintojärjestelmiä melko aikaisin, ja siitä lähtien on ollut itsestäänselvyys olla osa Aditron (nyk. SD Worx) maailmaa. Meillä oli jonkin aikaa eri toimittajat erimerkiksi työajan ja matkustuksenhallinnan osalta, mutta nyt olemme siirtyneet kokonaan Aditroon (nyk. SD Worx) , kertoo Helena Eriksson, Löfbergsin henkilöstöhallinnon johtaja Karlstadissa.

Päätös perustui suurelta osin niihin etuihin, joita kaikkien toimintojen keskittämisellä yhteen paikkaan on.

– On ilahduttavaa, että voimme käyttää aina samaa tukea ja saada hyvää apua kaikissa asioissa. Saamme todella usein jopa keskustella saman henkilön kanssa, mikä helpottaa tietenkin niin meidän työtämme kuin heidänkin työtään. Lisäksi se, että kaikki HR-data on samassa järjestelmässä, säästää aikaa, joten meidän ei tarvitse päivittää tietoja monissa paikoissa esimerkiksi palkatessamme uutta henkilöstöä.

Digitaaliset työntekijäkeskustelut helpottavat etätyötä

Kun pandemia lähetti ihmisiä kotiin työpaikoiltaan, Löfbergs tiesi, että hyvän yhteyden ylläpitäminen esimiesten ja työntekijöiden välillä olisi haasteellista. Mutta Aditro Performin (nyk. SD Worx Perform) (tavoite- ja keskustelumoduuli) ansiosta tulos oli huomattavasti parempi kuin mitä he olivat uskaltaneet toivoa.

– Olimme juuri aloittaneet työntekijäkeskustelut, kun pandemia iski, ja ajattelimme välittömästi: ”miten tämä onnistuu?”. Pidimme kuitenkin kaikki keskustelut digitaalisesti, ja saamamme palaute oli uskomatonta! Kaikki työntekijämme arvostivat sitä, että he saattoivat olla täysin eri paikoissa konsernin sisällä ja tuntea kuitenkin istuvansa samassa huoneessa – myös tämä kuuluu Aditron (nyk. SD Worx) palvelujen huomattaviin etuihin, kertoo Helena.

Yhteistyö Aditron (nyk. SD Worx) kanssa arvokas kumppanuus

Löfbergs testaa aina nopeasti uusia asioita, ja uusien järjestelmien ja toimintojen käyttöönottohankkeet seuraavat toinen toistaan. Itsearviointia sisältävät digitaaliset palkkakeskustelut on saatu hiljattain päätökseen, ja aikaraportointijärjestelmiä päivitetään parhaillaan. Seuraavaksi ovat vuorossa sähköinen allekirjoittaminen uuden henkilöstön palkkaamisessa, sähköinen oppimisympäristö perehdyttämistä varten ja sisäiset kurssit, joissa voimme tarjota myös ulkoisille asiakkaille esimerkiksi baristakoulutuksia. Mutta ehkä parasta Aditrossa (nyk. SD Worx) ovat kaikki ihmissuhteet, sanoo Helena.

– Arvostamme suuresti henkilökohtaisia arvoja. Vaikka otamme yhteyttä tukeen, koska meillä on jonkinlaisia ongelmia, työmme Aditron (nyk. SD Worx) kanssa on kumppanuus, johon molempien osapuolten on panostettava. Ja kun niin tehdään, lopputuloksesta tulee uskomattoman hyvä! Visiomme on, että yhteistyön Löfbergsin kanssa pitäisi olla hauskaa ja kun keskustelemme Aditron (nyk. SD Worx) konsulttien kanssa, tuntuu siltä, että olemme onnistuneet siinä. Saamme aina erinomaista palvelua ja arvostamme kaikkea yhteydenpitoa valtavasti.

Työelämää helpottavat järjestelmät

Digitalisointi voi monissa tapauksissa merkitä pitkiä projekteja ja kovaa työtä, mutta Löfbergs on löytänyt tavan pysyä jatkuvasti kehityksen mukana.

– Pyrimme miettimään sitä, miten ihmisten ja järjestelmien välille saataisiin hyvä synergia. Järjestelmät luovat kulttuurirajat ylittävää yhteenkuuluvuutta ja helpottavat uusien ja jännittävien hankkeiden käynnistämistä. Aditro (nyk. SD Worx) on auttanut meitä löytämään uusia tapoja helpottaa arkea etenkin vallitsevan pandemian aikana. Joustava sovellus ja erilaiset tavat hoitaa asioita etäältä ovat todella tärkeitä seikkoja yrityksen hyvinvoinnin kannalta, ja siitä henkilöstöhallinnossa pohjimmiltaan on kyse, sanoo Helena lopuksi.

Lyhyesti Löfbergsistä

SD Worxin tuotteet

 • Yksi Pohjoismaiden suurimmista perheomisteisista paahtimoista
 • Löfbergin perheen omistuksessa
 • Tuotanto kahvikupeissa mitattuna 10 miljoonaa kupillista päivässä
 • Liikevaihto n. 190 MEUR
 • Noin 350 työntekijää seitsemässä eri maassa
 • Päämarkkina-alueet Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua ja Iso-Britannia
Palkkahallinto
Competence
Salary review
SD Worx HR Master
Time Basic
Matka- ja kululaskujen hallinta
Perform
Learnifier
Sovellukset: Daily & Manager

  Haluatko kuulla lisää HR-ratkaisuistamme?

   Varaa tapaaminen