1. Home>
 2. Inspiroidu>
 3. Palkkahallinto>
SD Worx kahvikuppi, hiirimatto ja hiiri

Palkanlaskennan esihenkilönä työskentely vaatii kykyä ongelmanratkaisuun sekä tiimityöskentelyyn

Mitä kaikkea hoitaa pk-yritysten palkanlaskennasta vastaavan tiimin esihenkilö? Pitkän kokemuksen SD Worxilla eri tehtävistä omaava Delivery Manager Maija Heiniö kertoo työstään palkanlaskennan tiimin esihenkilönä. 

 – Olen käytännönläheinen ihminen ja rakastan ratkoa ongelmia. Palkanlaskentahan ei ole hirveän luovaa työtä, vaan siihen tarvitaan ihminen, joka tykkää aikatauluista ja käytännön työstä. Ongelmien ratkaiseminen yhdessä tiimiläisten kanssa saa minut innostumaan, Maija Heiniö kertoo. 

Heiniö on työskennellyt SD Worxilla yli 10 vuoden ajan. Heiniöllä on kokemusta muun muassa sovelluskonsulttina sekä kehityspäällikkönä työskentelystä, ja tällä hetkellä hän on esihenkilönä palkanlaskennassa.

Heiniön tiimi aloitti tehtävänsä keväällä 2022 pk-yritysten parissa.

– Yhteistyö tiimiläisten kanssa on todella antoisaa ja ehdottomasti tämän työnkuvani paras puoli.

 

Esihenkilöllä on hyvin moninainen työnkuva palkanlaskennassa

Heiniö kertoo, ettei työssä oikein ole tavallista työpäivää, vaan jokainen päivä on erilainen. Päivä alkaa yleensä Teamsin tarkistuksella, sillä sieltä löytyvät kaikkein kiireisimmät tapaukset, jotka tulee priorisoida. 

– Ongelmana voi esimerkiksi olla, ettei tiimiläinen saa asiakkaan raporttia tehtyä ja määräaika sille lähestyy. Ratkaisemme tiimiläisten kanssa yhdessä kiireellisimmät asiat, asiakas on aina prioriteetti numero yksi tässä työssä.

Työnkuvaan kuuluvat lisäksi säännölliset keskustelut tiimiläisten kanssa, uusien työntekijöiden rekrytointi, uusien työntekijöiden rutiinit sekä perehdytys. Lisäksi Heiniö tekee esimerkiksi laaturaportointia, budjetointia sekä asiakkaan kuukausiraportointia. Hän on mukana myös presalessa myynnin tukena ja vastaa hinnoittelusta. 

– Kesällä laskin myös palkkoja. Työpäiväni vaihtelee hyvin paljon sen mukaan, mitä on kiireisimpänä työn alla. Onko maailmalle menossa tarjouspyyntöjä, joihin minulta pyydetään hinnoittelua vai keskitynkö esimerkiksi keskusteluihin.

 

Tiimityö on tärkeää, eikä yksin kannata ratkaista ongelmia

– Olen käytännön ihminen ja rakastan sitä hetkeä, kun ratkaisen tiimiläiseni kanssa jotain haastetta ja molemmilla aukeavat silmät. Keksimme yhdessä, missä oli ongelma ja saamme yhdessä palvella asiakasta. Siitä innostun eniten.

Heiniö kertoo, että kaksi kertaa vuodessa SD Worxilla teetetään henkilöstökysely, jossa saa esittää myös toiveita. Kyselyssä nousee lähes aina esille se, että tiimiläiset toivovat olevansa mukana ongelmanratkaisussa, eivätkä halua esihenkilön ratkaisevan niitä yksin.

– Meillä on joka toinen torstai tiimipalaveri toimistolla ja pyrimme, ettei päivä olisi täynnä palavereja. Silloin saamme tiiminä jakaa asioita, ehdimme käymään kahvilla ja kuuntelemaan toisiamme.

– Meillä on SD Worxilla tavoitteena on, että ihmiset voivat pitää itsestään ja vapaa-ajastaan huolta. Yrityksessämme on tärkeää, että vapaa-aika pidetään erillään ja harrastamista tuetaan Virike-edulla.

 

 

  Maija Heiniö
  Voin ylpeänä sanoa, että meillä on huipputiimi asiantuntijoita ja toimivat prosessit.
  Maija Heiniö
  Maija Heiniö, Delivery Manager I PK-yritysten ulkoistustiimin esihenkilö, SD Worx
  Tutustu palkkapalveluihimme