1. Home>
  2. Uutiset ja tiedotteet>

SD Worx vahvistaa palvelujaan pk-yrityksille

Petteri Hannula, SD Worx Finland

Suomen SD Worxiin on perustettu yksikkö, joka keskittyy palvelemaan ensisijaisesti pk-yrityksiä. Tuomme edistyksellisen HR- ja palkkahallinnon järjestelmän pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville. Toiminnan laajeneminen ei vaikuta olemassa olevien asiakkaidemme palveluihin.

Moderni HR-järjestelmä on yrityksille kilpailuvaltti erityisesti nykyisen osaajapulan vallitessa. Kun HR-asiat hoidetaan ammattitaidolla, asiakaskokemus sekä työntekijäkokemus parantuvat. Henkilöstön työtyytyväisyys kasvaa, kun esimerkiksi palkanlaskenta, poissaolot ja lomat perustuvat aina paikkansapitäviin tietoihin ja työntekijän on mahdollista päivittää omia tietojaan myös mobiililaitteilla, missä vain ja milloin vain.

– Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä palkanlaskenta on nykyään usein tilitoimiston vastuulla, mutta tilitoimistoilta puuttuu henkilöstöhallinnon erityisosaaminen. Modernille HR-järjestelmälle on selkeä tarve. Me pystymme kirjanpidon ulkopuolella auttamaan palkanlaskennan lisäksi monipuolisissa HR-palveluissa yrityksen koko elinkaaren ajan, SD Worxin uuden yksikön johtaja, Business Development Director Petteri Hannula kertoo.

– Voimme auttaa esimerkiksi muutostilanteissa, YT-neuvotteluissa, henkilöstön osaamisen kehittämisessä, verotuksessa tai ulkomaankomennuksissa. Tarjoamme pk-yritysten käyttöön kokemusta, erityisosaamista ja markkinoiden edistyneimmän HR-järjestelmän, jota kehitämme jatkuvasti.

Yrityksen kasvaessa HR-osaaminen on välttämätöntä

Monissa pienissä kasvuyrityksissä HR-asioista vastaa oman työnsä ohella toimitusjohtaja, perustaja tai toimistopäällikkö. Tällaisissa yrityksissä ei yleensä ole päätoimista henkilöstöhallinnon ammattilaista.

– Henkilöstömäärän kasvaessa yli 20:n tarvitaan HR:n erityisosaamista. Silloin yritys tulee yhteistoimintalain velvoitteiden piiriin. Se tarkoittaa, että ennen kuin yrityksessä otetaan käyttöön merkittävä muutos, vaikutuksia on käsiteltävä niiden henkilöstöryhmien edustajien kanssa, joita asia koskee. Tällaisissa tilanteissa yritys voi ostaa HR-alan erityisosaamista, esimerkiksi vero- tai lakineuvontapalveluita pk-yrityksiin keskittyneestä yksiköstämme, tai vuokrata meiltä HR-päällikön avuksensa, Hannula sanoo.

SD Worx tarjoaa pk-yrityksille uusia työkaluja ja prosesseja myös suorituksen johtamiseen. Monissa pk-yrityksissä ei vielä kehityskeskustelujen lisäksi ole panostettu esimerkiksi työtyytyväisyyskyselyihin tai edes työajan seurantaan, vaikka se on työnantajan lakisääteinen velvollisuus.

SD Worx -konserni uskoo Suomen markkinaan

Hannulan mukaan organisaatiomuutos osoittaa, että Euroopan johtava henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja SD Worx uskoo Suomen pk-yritysten kenttään ja näkee siinä kasvupotentiaalia.

SD Worx -konserniin kuuluu kaikkiaan 18 maata, ja Suomi on viides markkina-alue heti suurten keskieurooppalaisten markkinoiden jälkeen, joissa on erityisesti pk-yrityksiin keskittynyt oma yksikkönsä.

– Yrityksemme johto Euroopassa arvostaa toimintamalleja ja kokemustamme pk-yrityskentästä, jota olemme Suomessa vuosien varrella kartuttaneet. Tarjoamme asiakkaillemme omat ohjelmistomme, vuosikymmenten aikana kertynyttä erityisosaamista ja nyt myös näkemystä isojen markkina-alueiden toiminnasta.

Lisätietoja:
Petteri Hannula, Business Development Director
SD Worx
050 550 4692
petteri.hannula@sdworx.com

Lisää aiheesta: