1. Home>
  2. Uutiset ja tiedotteet>

HR-järjestelmän puute on yleinen riski pk-yrityksille – uusi kokonaisvaltainen SD Worx Buddy on ratkaisemassa haastetta

SD Worx Buddyn kanssa Petteri Hannula ja Maija Heiniö

Melkein puolella suomalaisista pk-yrityksistä ei ole käytössä HR-järjestelmää, mikä voi olla epätehokasta ja turvatonta. Uusi kokonaisvaltainen SD Worx Buddy on ratkaisemassa haastetta.

Tutkimuksen* mukaan jopa 43 %:lla suomalaisista pienistä tai keskisuurista yrityksistä ei ole käytössä HR-järjestelmää. 

Palkka ja HR-ratkaisuja tarjoavan SD Worxin liiketoimintajajohtajan Petteri Hannulan mukaan syynä on se, että useat tunnetut HR-järjestelmät on suunniteltu palvelemaan suurempia yrityksiä, minkä vuoksi ne ovat pk-yrityksille turhan monimutkaisia sekä käyttöönotoltaan että päivittäisessä käytössä. Myös niiden käyttöönottokustannukset tai toistuvat vuosimaksut kohoavat usein liian korkeiksi pk-yrityksille.

Hannulan mukaan HR-järjestelmän puute voi kuitenkin olla epätehokasta ja jopa aiheuttaa riskin yritykselle:

– Henkilöstön henkilö-, palkka ja pankkitietojen tai poissaolojen hallitseminen Excelin kaltaisessa työkalussa ei ole nykyaikaista, tehokasta tai henkilötietosuojan mukaista.

Ratkaisuna näille 43 % suomalaisista pk-yrityksistä SD Worx on tuonut markkinoille uuden kokonaisvaltaisen palkka- ja HR-ratkaisun Buddyn. Hannulan mukaan Buddy on syntynyt asiakkaiden tarpeista:

– Laajensimme vuonna 2023 tarjontaamme palvelemaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Huomasimme nopeasti asiakkaiden kanssa keskustellessa, että markkinoilta puuttui helppokäyttöinen ja mutkaton HR-ratkaisu, joka vastaisi pk-yritysten erityistarpeisiin.

 

Nykyaikainen HR-järjestelmä auttaa pk-yrityksiä vastaamaan moniin eri haasteisiin

Hannula huomauttaa, että pk-yrityksillä resurssit, kuten aika, raha ja henkilöstö, ovat rajallisemmat, mikä asettaa paineita tehokkuudelle, joustavuudelle ja kustannussäästöille. Buddy tarjoaa modernin ja tietoturvallisen pilvityökalun henkilöstön, esihenkilöiden ja HR:n käyttöön. 

– Buddy pitää huolen, että henkilöstön henkilö- ja palkkatiedot ovat ajan tasalla ja niitä säilytetään henkilötietosuojan mukaisesti. Sen avulla voidaan myös helposti pitää kirjaa lomista, poissaoloista, saldoista, kuluhakemuksista ja työvälineistä, kertoo Hannula Buddyn toiminnallisuuksista.

Hannulan mukaan nykyaikainen HR-järjestelmä voi auttaa pk-yrityksiä vastaamaan moniin eri haasteisiin, kuten vähentämään hallinnollista taakkaa, parantamaan työntekijäkokemusta ja varmistamaan tietosuojan.

 

Buddysta tekee ainutlaatuisen sen kokonaisvaltaisuus ja vaivattomuus ratkaisuna

Tutkimuksen* mukaan 48 % suomalaisista pk-yrityksistä pitää integraatioita HR-järjestelmien välillä tärkeänä, mutta jopa 31 % kokee, ettei niitä ole tai ne ovat alhaisella tasolla. 

SD Worx Buddystä tekee ainutlaatuisen sen kokonaisvaltaisuus. Buddyssä yhdistyvät pilvipohjainen HR-järjestelmä palkkapalveluun. 

– Buddy on kaukana perinteisestä HR-järjestelmästä. Siinä yhdistyvät saumattomasti SD Worxin asiakaskeskeinen palkkapalvelu ja intuitiivinen Buddy-käyttöliittymä, joka on suunniteltu palvelemaan koko henkilöstöä. Uudenlaisen kokonaisratkaisun ytimessä on SD Worxin vahva asiakaslähtöisyys, alan asiantuntemus ja edistyksellinen teknologia, kuvailee Hannula. 

Buddyn takana olevan palkkapalvelutiimin vetäjä Maija Heiniö myötäilee Hannulaa:

– Buddyn käyttöönoton jälkeen työsuhteiden elinkaareen liittyvät tehtävät soljuvat tosi näppärästi. Kun HR perustaa työntekijän sekä hoitaa eri tehtävät valmiiksi ja työntekijä itse käy täyttämässä omat tietonsa Buddyssa, niin meidän palkkatiimillemme siirtyy kaikki oleelliset tiedot palkanlaskentaa varten. Myös poissaolot ja kulukorvaukset siirtyvät kätevästi Buddyn kautta palkkatiimin käsiteltäväksi.

Heiniö korostaa palkkapalvelun ja integroidun, pilvipohjaisen HR-järjestelmän vaivattomuutta pk-yrityksille, joilla on usein vajetta resursseista:

– Palkkapalvelussamme huomioidaan Buddyssa perustetut uudet työntekijät, verotiedot, henkilö- ja palkkamuutokset, poissaolot, lomat ja kulukorvaukset normaaleissa palkka-ajoissa. Työntekijät saavat palkkakuitit digitaalisesti mobiilisovellukseen eLiksaan, jolloin palkan ja kulukorvauksien maksu on hyvin läpinäkyvää.

 

Buddy vie pk-yritykset digiaikaan

Heiniö on ylpeä sekä omasta tiimistään että uudesta Buddy-kokonaisratkaisusta:

– Meillä on todella osaava ja asiakasfokusoitunut palvelutiimi, jossa meidän kunnia-asiamme on tukea asiakastamme ja tarjota asiantuntevaa palvelua. Yhdistettynä Buddyn uuteen käyttöliittymään viemme pk-yritysasiakkaidemme palkka- ja HR-asiat digiaikaan ja tuomme heille aivan uudenlaista huolettomuutta.

Hannulan mukaan Buddy on erinomainen ratkaisu pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka etsivät helppoa, suoraviivaista ja edullista HR-järjestelmää:

– Se sopii erinomaisesti pk-yrityksille, jotka eivät halua maksaa suuria aloituskustannuksia tai uudistaa kaikkia henkilöstöhallinnon prosesseja. Buddy tarjoaa mahdollisuuden siirtyä saumattomasti ja vaivattomasti moderniin HR-ympäristöön ja keskittyä oman yrityksensä liiketoiminnan kasvuun ja kehitykseen ilman monimutkaisia käyttöönottoprojekteja.

 

*SD Worxin kyselytutkimukseen osallistui 2023 kaikkiaan 16 011 työntekijää ja 4 833 työnantajaa 16 Euroopan maassa: Alankomaissa, Belgiassa, Britanniassa, Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Irlannissa, Kroatiassa, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Sveitsissä ja Tanskassa. Kyselyn tulokset painotettiin, joten otos edustaa kunkin maan aikuisväestöä.

 

Lisätietoja:

Petteri Hannula

Liiketoimintajohtaja pk-yritykset, SD Worx

puh. 050 550 4692

petteri.hannula@sdworx.com

    Tutustu Buddyyn!

    Buddyn käyttöönotosta hyötyy koko yritys.

    Lue lisää
    Buddy HR