1. Home>
 2. Uutiset ja tiedotteet>

SD Worxin tytäryhtiö Protime ostaa espanjalaisen SoftMachinen

"Meillä on kunnianhimoinen tavoite tulla Euroopan markkinajohtajaksi työaikaratkaisuissa"
Protimen ja SoftMachinen edustajat allekirjoittamassa sopimusta.

Protime, belgialainen työajanhallintaratkaisujen markkinajohtaja, ostaa espanjalaisen SoftMachinen. SoftMachine on erikoistunut palveluntarjoaja kotimaassaan ja palvelee noin 450 keskisuurta paikallista sekä kansainvälistä asiakasta. Yritysosto on osa Protimen tavoitetta tulla työaikaratkaisujen Euroopan markkinajohtajaksi. Mechelenissä sijaitseva ohjelmistoyritys toimii jo nyt aktiivisesti lähialueillaan, kuten Isossa-Britanniassa, Skandinaviassa ja nyt myös Espanjassa.

  Protime on työajanhallinnan tunnettu nimi Belgiassa ja Alankomaissa, mutta yrityksen tavoitteena on tulla sellaiseksi kaikissa 26 maassa, joissa sen emoyhtiö, johtava eurooppalainen henkilöstöpalvelujen tarjoaja SD Worx, toimii. Kansainvälisen laajentumisen vauhdittamiseksi ohjelmistoyritys on ostanut espanjalaisen SoftMachinen kaikki osakkeet. SoftMachine on kotimaassaan erikoistunut työajanhallintaan ja työllistää 40 henkilöä Barcelonan pääkonttorissaan sekä Madridin toimistossaan. SoftMachinen liikevaihto oli viime vuonna 3,6 miljoonaa euroa.

  "Protime kasvaa nopeasti, sillä työmarkkinat ovat muuttumassa joustavammiksi ja asiakkaamme kansainvälistyvät entisestään. Laajentumalla vahvojen paikallisten kumppaneiden, kuten SoftMachinen kanssa Espanjassa, vahvistamme tavoitettamme tulla Euroopan parhaaksi työaikaratkaisujen tarjoajaksi", Protimen toimitusjohtaja Gille Sebrechts sanoo. "Yrityskulttuuri on Protimelle erittäin tärkeä tekijä, ja näemme monia synergioita SoftMachinen kulttuurin kanssa."

  "Jo ensimmäisistä keskusteluistamme lähtien oli selvää, että kulttuuriset arvot sopivat yhteen. Samalla meistä tulee osa vahvaa eurooppalaista yritystä. Yhdistämme tietämyksemme, asiantuntemuksemme ja verkostomme tarjotaksemme asiakkaillemme parhaat työkalut ja palvelut työajanhallintaan. Näin voimme myös jatkaa panostamista työntekijöidemme henkilökohtaiseen kasvuun ja hyvinvointiin", kommentoi SoftMachinen perustaja Marc Noëlle

  "Siitä lähtien, kun aloitimme toimintamme vuonna 1989, olemme kehittäneet menestyksekkäitä työajanhallintaratkaisuja henkilöstömme ja asiakkaidemme arvokkaalla tuella voidaksemme tarjota lisäarvoa heidän organisaatioilleen ja yhteiskunnalle. Liittymällä nyt Protimeen jatkamme menestyksekkäästi uusien tavoitteiden saavuttamista yhdessä asiakkaidemme kanssa ja kasvamme edelleen", kommentoi SoftMachinen toinen perustaja Oscar Bermejo.

  SoftMachinen nykyinen johtoryhmä jatkaa edelleen. Kauppahintaa ei julkisteta. SD Worxin neuvonantajina toimivat DLA Piper Spain ja EY. SoftMachinen neuvonantajana toimi ILV SILVER.

  10 000 asiakasta viidessä vuodessa

  Tämän yrityskaupan myötä SoftMachine liittyy yhteen Euroopan suurimmista työajanhallinnan tarjoajista. Protime teki viime viikolla kaupallisen sopimuksen myös Nedapin kanssa Alankomaissa ja ottaa haltuun tämän työajanhallinnan asiakkaat.

  Protimella on kunnianhimoiset tavoitteet. Yritys pyrkii kaksinkertaistamaan asiakaskuntansa yli 10 000 asiakkaaseen Euroopassa viiden vuoden kuluessa toimimalla entistä useammassa maassa, mutta myös kasvamalla entisestään kotimarkkinoillaan Belgiassa. Tätä varten Protime aikoo palkata ensi vuonna vähintään 100 uutta työntekijää, joista suurin osa tulee työskentelemään Mechelenissä. Protime etsii muun muassa teknisiä henkilöitä, kehittäjiä, konsultteja, asiakaspalvelun työntekijöitä ja projektipäälliköitä tukemaan kasvuaan.

  "Viime vuosina yritykset ovat alkaneet työskennellä joustavammin, mutta joustavuuteen liittyy myös haasteita. Työajanseuranta voi auttaa työntekijöitä säilyttämään terveen tasapainon työn ja yksityiselämän välillä. Samaan tapaan kuin sykemittari varoittaa meitä, kun harrastamme liikuntaa liian intensiivisesti, verkossa olevat työajanseurannan työkalut ovat olennaisen tärkeitä huomion herättämiseksi, sillä ne ilmoittavat esimerkiksi säännöllisistä tehdyistä ylitöistä", Gille Sebrechts toteaa lopuksi.