1. Home>
  2. Uutiset ja tiedotteet>

SD Worx varautuu sähkökatkoihin

Snowy winter scenery with power line.

 

Sähköyhtiöt ovat kehottaneet varautumaan ensi talvena mahdollisiin sähkökatkoihin. Kiertäviä, noin kahden tunnin mittaisia sähkökatkoja on ennakoitu erityisesti vähätuulisille pakkaspäiville.*

Suomen SD Worxilla mahdollisiin sähkökatkoihin on varauduttu hyvissä ajoin sovellusten ja palveluiden toiminnan turvaamiseksi. Yrityksen konesalit on määritelty yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiksi kohteiksi, joissa sähkön saanti on turvattu akustoilla ja varavoimakoneilla sähkökatkojenkin aikana.

Tämänhetkisen tiedon mukaan sähköyhtiöt tiedottavat kiertävistä sähkökatkoista ennakkoon. Näihin tilanteisiin kannattaa jo nyt varautua, jotta sovellusten käyttö on mahdollisimman sujuvaa myös sähkökatkojen osuessa työajalle:

  • Toimistolla tai kotitoimistolla työskennellessä kannattaa varmistaa, että tietokoneen ja puhelimen akussa on riittävästi virtaa sähkökatkon alkaessa. Siltä varalta, että tietoliikenneyhteys katkeaa, olisi hyvä varmistaa vaihtoehtoisen yhteystavan toimivuus ennakkoon. Vaihtoehtoinen yhteystapa on esimerkiksi matkapuhelinverkon kautta jaettu internet-yhteys.
  • Jos sovellusten, kuten SD Worx W -palkkaohjelman, käyttöoikeuksia on rajattu käyttäjittäin, suosittelemme arvioimaan, olisiko tarpeen lisätä käyttäjille oikeuksia sujuvan palkkaprosessin ja palkanmaksun varmistamiseksi.
  • Jos työtä tehdään eri paikkakunnilla, kannattaa omalle toimistolle tai kotitoimistolle ilmoitetuista sähkökatkoista kertoa ennakkoon tiimikavereille, jotta tieto kohdalle osuneesta katkosta on aina kaikkien tiedossa ja työn jatkuvuus varmistettu.

 

*Lisätietoja Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin sivuilta:

Kysymyksiä ja vastauksia sähköpulasta

Fingrid päivitti arvion sähkön riittävyydestä tulevana talvena: sähkön käyttö vähentynyt – säästötoimenpiteitä jatkettava