1. Home>
  2. Uutiset ja tiedotteet>

SD Worxille arvostettu ISO 27701 -tietosuojasertifikaatti

SD Worx on saanut tunnustuksen tietosuojatyönsä tehokkuudesta ja turvallisuudesta. Yritys on nyt yksi ensimmäisiä pohjoismaisia yrityksiä, jolle on myönnetty ISO 27701-sertifikaatti. Kyseessä on standardi, joka koskee EU:n tietosuoja-asetus GDPR:ää. Sertifikaatti myönnettiin sen jälkeen, kun SD Worxilla toteutettiin kuluvana syksynä tekniikan, prosessien ja laatujärjestelmän ulkoinen tarkastus. Tarkastuksessa varmistettiin, että tietojen ja henkilötiedon suoja SD Worxilla on GDPR:n mukainen. SD Worxin arvioinnin toteutti Kiwa Inspecta, joka on yksi johtavista sertifiointitestaajista. Se todensi, että SD Worx käsittelee tietoturva-asioita järjestelmällisesti.
Aditrolle arvostettu ISO 27701 -tietosuojasertifikaatti

Arvioinnissa haastateltiin 25 työntekijää useilta SD Worxin eri osastoilta. Kiwa Inspecta arvioi jatkossa SD Worxin vuosittain. Sertifioituna yrityksenä SD Worxilla on velvollisuus noudattaa ISO 27701- ja 27001-standardeja ja parantaa sekä päivittää jatkuvasti tietoturvaa ja tiedon tallentamista.

ISO 27701-sertifikaatti on jatke ISO 27001-sertifikaatille. Nämä sertifikaatit arvioivat tietoturvan ja tietosuojan hallintajärjestelmiä. Sertifiointi arvioi, miten turvallisesti yritys käsittelee asiakkaidensa GDPR-asetuksen mukaisia tietoja.

Miksi SD Worx päätti tavoitella ISO 27701-sertifikaattia?

”Keskustelu henkilötietojen suojasta on ajankohtaista nyt ja tulevaisuudessa, kiitos kiihtyvän, maailmanlaajuisen digitalisaation ja sosiaalisten alustojen, tekoälyn sekä äänen- ja kuvankäsittelyn teknisen kehityksen. Nämä kysymykset koskettavat jokaista yksilöä mutta myös yhteiskuntia ja kokonaisia kansakuntia. SD Worx on yli kolmen vuoden ajan tehnyt töitä kehittääkseen henkilötietojen suojaa järjestelmissämme, Martin Sjögren, SD Worxin toimitusjohtaja sanoo.”

”Meille oli luonteva askel viedä läpi ISO 27701-sertifiointiprosessi, sillä haluamme varmistaa, että henkilötietojen suoja vahvistuu edelleen yhteistyössä yhdessä asiakkaidemme kanssa.”

Mitä tämä sertifikaatti merkitsee SD Worxille yrityksenä?

”ISO-sertifiointi on SD Worxille ja asiakkaille vahvistus siitä, että olemme oikealla tiellä ja teemme oikeita asioita. Henkilötietojen suojaaminen on meille jatkuva prosessi”, Sjögren toteaa

Kiwa Inspectasta

Kiwa Inspecta on Pohjois-Euroopan johtavia tarkastusta, testausta, sertifiontia ja teknisiä konsulttipalveluja tarjoava yritys. www.kiwa.com

SD Worxista

SD Worx auttaa yrityksiä tehostamaan palkka- ja henkilöstöhallinnon toimintamalleja ja -tapoja. Yritys on yksi Pohjoismaiden johtavista palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistojen sekä ulkoistuspalvelujen asiantuntijoista. Kattava osaamisemme rakentuu pitkäjänteiseen kehitystyöhön yhdessä asiakkaittemme kanssa. Lisätietoja: www.sdworx.fi