1. Home>
  2. Inspiroidu>
  3. HR >
Musiikki lisää tuottavuutta ja hyvinvointia työpaikalla

Musiikki lisää tuottavuutta ja hyvinvointia työpaikalla

Musiikin kuuntelu työpaikalla lisää työntekijöiden viihtyvyyttä ja tehokkuutta. Lisäksi sillä on todettu olevan monia terveysvaikutuksia ja se voi parantaa henkistä hyvinvointia.

Musiikin kuuntelu voi mm.:

• Vähentää stressiä ja ahdistusta
• Vähentää kipua
• Parantaa immuunijärjestelmää
• Parantaa muistia
• Lisää motivaatiota

Ota tästä Lofi Beats -soittolistamme kuunteluun.

Mieleisen musiikin kuuntelu vapauttaa dopamiinia, joka lisää onnellisuuden tunnetta ja auttaa stressin lieventämisessä. Yhdysvaltalaisessa McGill Collegessa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että musiikin kuuntelu aktivoi aivoja samalta alueelta kuin euforiset ärsykkeet, kuten ruoka, sukupuoli ja huumeet.

Musiikin vaikutus työntekoon  

Musiikin vaikutusta työympäristöön ja työntekoon on tutkittu paljon. WebFX:n ja Spotifyn vuonna 2018 tekemän tutkimuksen mukaan 61% työntekijöistä kuuntelee musiikkia työskennellessään ollakseen tuottavampia, 88% heistä tulee tarkempia ja jopa 90% suoriutuu paremmin työssään musiikin avulla.

Tutkimus osoittaa lisäksi, että 65% yhdysvaltalaisista yritysomistajista on sitä mieltä, että musiikki tekee työntekijöistä tuottavampia, ja 77% pk-yritysten omistajista sitä mieltä, että musiikin kuuntelu lisää työntekijöiden moraalia.

Tietyillä toimialoilla, kuten vähittäiskaupan- ja palvelualan yrityksissä, musiikilla on vieläkin suurempi vaikutus sekä työntekijöiden suorituskykyyn ja asenteisiin että asiakkaiden halukkuuteen ostaa: tyytyväiset työntekijät tarjoavat parempaa asiakaspalvelua ja parempi asiakaskokemus taas lisää myyntiä.

Miten eri musiikkilajit vaikuttavat tuottavuuteen?

Musiikin on todettu auttavan keskittymään paremmin meluisassa ympäristössä. PRS for Music:n mukaan eri musiikkilajit vaikuttavat tuottavuuteen seuraavasti:

  • Ambient-musiikki (Lofi Beats) ilman sanoituksia lisää luovuutta ja auttaa keskittymään.
  • Tanssimusiikki parantaa oikolukunopeutta.
  • Klassinen musiikki parantaa tarkkuutta.
  • Popmusiikki vähentää virheiden tekemistä ja auttaa suoriutumaan tehtävistä nopeammin.

Jos haluat siis olla nopea, soita pop-musiikkilistan suosikkikappaleitasi, mutta jos haluat parantaa keskittymiskykyäsi, kuuntele LoFi Beats -soittolistaamme.

Lähde: prsformusic.com

LoFi Beats -soittolista

Sinulle, joka haluat oppia uutta ja lisätä luovuuttasi

Jos haluat oppia uusia asioita tai työskentelet tekstien parissa, valitse musiikkia ilman sanoituksia. Sanoitukset voivat vaikeuttaa uuden tiedon sisäistämistä ja häiritä luovuuttasi. Loimme LoFi Beats -soittolistan sinulle, joka haluat kuunnella rentoa taustamusiikkia työskennellessäsi. Ja kuka tietää – ehkä sinusta tulee entistä luovempi tai jopa supertehokas?