1. Home>
 2. Inspiroidu>
 3. HR >
rynkeby

Hyväntekeväisyyttä pyöräillen – Rynkeby-joukkueet keräävät rahaa sairaille lapsille ajaen Pariisiin

Jo vuodesta 2002 Rynkeby-joukkueet ovat pyöräilleet Pariisiin joka kesä. Tavoitteena on auttaa kriittisesti sairaita lapsia. Mukana on sponsoreina yrityksiä, joista yksi on SD Worx.

Team Rynkeby on eurooppalainen hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue, joka pyöräilee joka kesä Pariisiin ja kerää rahaa vakavasti sairaille lapsille. Kerätyt varat menevät Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle, jotka tekevät työtä lasten syöpätutkimuksen edistämiseksi ja syöpäsairaiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä tukemiseksi.

Rynkeby-joukkueiden 1200 kilometrin pyörämatka Pariisiin kruunaa monelle pyöräilijälle vuoden. Tänä vuonna joukkueen jäsenet pyöräilivät 150–220 kilometrin päivävauhtia viikon aja, aamuvarhaisesta iltaan saakka.

  Anu-Kristiina Holm, Team Rynkeby.

  Vuoden mittainen treeniohjelma

  Rynkeby-joukkueet muodostetaan jo vuotta aikaisemmin, jonka jälkeen hyvin suunniteltu treeni alkaa. Pyöräily Pariisiin vaatii joukkueen jäseniltä sinnikkyyttä ja sitoutumista.

  Treeniohjelma on suunniteltu niin, että jokainen pystyy kauden lopussa pyöräilemään Pariisiin, kunhan vain noudattaa ohjelmaa tunnollisesti.

  Joukkueessa on niin ensikertalaisia kuin kokeneempiakin konkareita eli veteraaneja. Yksi suomalaisista oli Anu-Kristiina Holm, joka lähti tempaukseen mukaan ensimmäisen kerran elämässään. Kokemus oli jännittävä.

  – Meitä ensikertalaisia jännittää ihan hirveästi, miten tässä pärjää ja selviää? Pelotti lähteä mukaan. Minulla oli kunnonkin puolesta takamatkaa muihin, kun koronan aikana liikkuminen oli jäänyt vähemmälle, Holm kertoo.

  Tavoitteena pyöräillä 2500 kilometriä ennen Pariisia

  Kauden aikana joukkueen jäsenet treenaavat paljon yhdessä mutta myös omatoimisesti.

  Yhteistreenit talvikaudella koostuvat joukkueen omasta spinningtreenistä ja pitkistä yhteisistä peruskestävyyskävelyistä. Omatoimisesti joukkuelaiset treenaavat mieluisissa lajeissaan, jotkut hiihtävät, retkiluistelevat, juoksevat tai tekevät pitkiä kävelyitä.

  Keväällä pyöräilykauden alettua joukkue treenaa yhteisillä pyörälenkeillä kolme kertaa viikossa. Keltaiset joukkueet Uudenmaan teillä ovatkin monelle tuttu näky. Ulkotreenikauden tavoite on, että joukkueet ovat maantiepyöräilleet 2500 kilometriä ennen Pariisin pyöräreissua.

  Kauden aikana hyväntekeväisyys on koko ajan läsnä. Pitkin vuotta järjestetään erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia, joissa kerätään lahjoituskohteille varoja. Lisäksi joukkueen jäsenet ovat esimerkiksi mukana sponsoreiden hankinnassa. He etsivät yritykset, jotka haluavat auttaa kriittisesti sairaita lapsia.

  Suomesta 9 joukkuetta

  Treenikausi ja hyväntekeväisyyskampanjat huipentuvat vuosittaiseen Pariisin matkaan, jonne Suomesta lähti tänä vuonna 9 joukkuetta. Jokaisella joukkueella oli hieman eri reitti. Espoon joukkueessa oli 40 jäsentä ja 10 huoltotiimin jäsentä.

  Rynkeby-pyöräilijät ajavat 20 hengen ryhmissä parijonossa. Näin he huomioivat myös autoilijat, jotta nämä voivat ohittaa pyöräilijät turvallisesti.

  – Keski-Euroopassa on todella mukava ajella. Autoilijat kannustavat paljon meitä. He huutavat meille ”bravo”, tsemppaavat tai jopa jäävät tien varteen taputtamaan ja hurraamaan, iloitsee Anu-Kristiina.

  Pyöräilyurakka alkoi aamuseitsemältä

  Joka päivä joukkue aloitti pyöräurakan klo 7. Taukoja pidettiin tunnin välein, ja lisäksi oli pari pidempää taukoa.

  – Pyöräily sujuu, kun olemme joukkueena hitsautuneet yhteen. Pälätämme, laulamme, nauramme ja vain nautimme, kertoo Anu-Kristiina.

  Viikon kuluttua joukkue saapui Pariisiin, jonne kokoontuivat kaikki yli 2 200 pyöräilijää. Pariisi täyttyi silloin keltaisesta merestä.

  Pyöräilijöitä vastassa saattoi olla myös perheenjäseniä, joten perille pääsy oli tunteikas hetki, jossa kyyneliltäkään ei voitu välttyä. Matka huipentui juhlaan, jonne Rynkeby-säätiön perustaja tuli paikalle. Osallistujat olivat tyytyväisiä.

  – Koko se matka oli mieletön! Etenkin ensikertalaisille. Aion jatkaa toiselle kaudelle, sanoo Anu-Kristiina.

  Kiitokset sponsoriyrityksille

  Rynkeby-säätiön tavoite on auttaa vakavasti sairaita lapsia. Tapahtuman avulla kerätyt varat ohjataan kriittisesti sairaille lapsille, ja pyöräilijät ja huoltohenkilöt vastaavat aina itse omista harjoittelu-, väline- ja matkakuluistaan.

  – Kiitos SD Worxille ja kaikille yrityksille, jotka tukevat tätä tärkeää työtä, päättää Anu-Kristiina.

  Lue lisää Team Rynkebystä