1. Home>
  2. Inspiroidu>
  3. #forlifeforwork>
merja maasalo

Ura SD Worxilla räätälöityy työntekijän mukaan

Merja toimi aiemmin HR-asiantuntijana ja oli tottunut erilaiseen työkulttuuriin kuin Aditrolla. Aditrolla ulkoistetussa HR- ja palkkapalvelussa työnjako ja vastuut sekä prosessit olivatkin Merjalle uutta.

Aika pian Aditrolle siirtymisen jälkeen Merja huomasi tehneensä oikean valinnan. Nyt hän on tehnyt Aditrolla pitkän uran, johon on sisältynyt paljon erilaisia tehtäviä. 

Vanhempainvapaan jälkeen Merja palasi Aditrolle tuntityöntekijänä palkka-asiantuntijan rooliin, mutta melko pian hänelle tarjottiin tiiminvetäjän paikkaa, jonka hän otti vastaan. Alun perin sovittiin 80-prosenttisesta työajasta.

Samaan aikaan tapahtunut järjestelmänvaihto kuitenkin kuormitti Merjaa liikaa, joten työn ja kodin yhdistäminen kävi liian raskaaksi. 

– Aditrolla ymmärrettiin tilanteeni ja huolehdittiin hyvinvoinnistani. Minulle räätälöitiin elämäntilanteeseen sopiva rooli, Merja kertoo.

Mahdollisuus kehittyä pitää motivoituneena

Seuraavan vuoden Merja työskenteli palkka-asiantuntijana. Hän kaipasi kuitenkin uusia haasteita.

Pian Merjalle tarjoutui mahdollisuus siirtyä BPO-tukeen, joka tuottaa ulkoistuspalveluille palkanlaskennan ja järjestelmien tukea sekä projektinhallintaa. BPO-tuessa tehtäväkenttä laajeni ja uutta opittavaa oli paljon.

Uudessa tehtävässään Merjan tavoitteena oli perehtyä Aditron tuotteisiin ja oppia samalla koko ajan lisää ohjelmistoista, käyttöliittymistä sekä käyttäjähallinnasta. Lisäksi tiimissä oli mahdollista perehtyä myös projektinhallintaan, joka vaikutti myös kiinnostavalta.

Pian Merja olikin jo oppimassa käyttöönottoprojektien vetämistä ja useita projekteja tuli vedetyksi omatoimisesti.

Tiiminvetäjänä voit vaikuttaa tiimin hyvinvointiin  

Merja työskenteli BPO-tuessa kaikkiaan kolme vuotta, kunnes BPO:ssa vapautui Delivery Managerin tehtävä. Aika oli oikea uusille haasteille, ja Merja valittiin avoinna olleeseen tehtävään. Merjan mielestä tiimissä on positiivinen henki. 

Tehtävä vaatii tarkkuutta ja esimiestaitoja. Asiakkailta ja henkilöstöltä tuleva positiivinen palaute on merkki siitä, että on onnistunut työssään.

Merja viihtyy nykyisessä tehtävässään hyvin. Työtehtävät ovat sopivan haastavia ja pitävät mielenkiintoa yllä, sillä hän haluaa jatkuvasti oppia uutta.

Merja kehuu Aditron positiivista ilmapiiriä ja kertoo nauttivansa asiakkaiden ja henkilöstön kanssa yhteistyön tekemisestä. 

– Aditrolla huomioidaan työntekijän tilanne ja pyritään joustamaan ja tukemaan jotta löytyy tehtävä, joka motivoi juuri sinua. Minuun on luotettu sekä annettu mahdollisuus kokeilla ja kehittyä.

Merja Maasalo
Delivery Manager